Nagyon-nagyon-nagyon régóta vágytam már egy igazán krémes, iszonyat édes és cukros nutellás sütire, így született meg ez a pompás sajttorta. Előre szólok, tényleg baromi édes, hisz egy egész üveg mogyorókrém került bele, de a depis napokra éppen tökéletes. 😛
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 280 gramm keksz (gabona, darált)
- 100 gramm vaj
A krémhez:
- 440 gramm mascarpone
- egy normál üveg nutella (400 gramm)
- 50 gramm porcuko
A szóráshoz:
- én kókuszreszeléket használtam, mert nem volt más itthon, de a magvak a legjobbak
Elkészítés:
A kekszet darabokra törjük és a vajjal, egy evőkanál nutellával aprító tálba tesszük és jól összedaráljuk.
Az így kapott masszát egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk.
Egy másik tálba beleöntjük a mascarponét, a nutellát, a porcukrot és alaposan összekeverjük.
A masszát ráöntjük a kekszes alapra, szépen elsimítjuk, majd mehet rá a kókusz, vagy pisztácia, mogyoródarabok, ki hogy szereti.
A tortácska mehet be a fagyasztóba 1-1,5 órára és kész is. 😉
Én szeletelés után egyesével becsomagoltam és a fagyasztóba raktam a tortákat, hisz csak ketten voltunk rá és a fagyóból kivéve 20 perc után tökéletes csemege.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: