Free Spirit Life

Brutális nutellás sajttorta

Nagyon-nagyon-nagyon régóta vágytam már egy igazán krémes, iszonyat édes és cukros nutellás sütire, így született meg ez a pompás sajttorta. Előre szólok, tényleg baromi édes, hisz egy egész üveg mogyorókrém került bele, de a depis napokra éppen tökéletes. 😛

IMG_20160529_204402

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 280 gramm keksz (gabona, darált)
  • 100 gramm vaj

A krémhez:

  • 440 gramm mascarpone
  • egy normál üveg nutella (400 gramm)
  • 50 gramm porcuko

A szóráshoz:

  • én kókuszreszeléket használtam, mert nem volt más itthon, de a magvak a legjobbak

Elkészítés:

A kekszet darabokra törjük és a vajjal, egy evőkanál nutellával aprító tálba tesszük és jól összedaráljuk.

IMG_20160529_110126

Az így kapott masszát egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk.

IMG_20160529_110014

IMG_20160529_111713
Egy másik tálba beleöntjük a mascarponét, a nutellát, a porcukrot és alaposan összekeverjük.

IMG_20160529_112115
A masszát ráöntjük a kekszes alapra, szépen elsimítjuk, majd mehet rá a kókusz, vagy pisztácia, mogyoródarabok, ki hogy szereti.IMG_20160529_112517

IMG_20160529_112614
A tortácska mehet be a fagyasztóba 1-1,5 órára és kész is. 😉

IMG_20160529_204658
Én szeletelés után egyesével becsomagoltam és a fagyasztóba raktam a tortákat, hisz csak ketten voltunk rá és a fagyóból kivéve 20 perc után tökéletes csemege.

Jó étvágyat! 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!