Free Spirit Life

Rém egyszerű burgonyakrémleves gyors pogival

Szeretjük a krémleveseket, a krumpli eddig kimaradt a repertoárból, de most bepótoltam és mondhatom: nagyszerű lett!

IMG_20160525_073445

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb burgonya
  • néhány szelet bacon szalonna
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 db babérlevél
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kk majoranna

A szalonnát kockákra vágjuk, az olajon ropogósra pirítjuk, papírtörlőre szedjük. A burgonyát megpucoljuk, szintén kockákra vágjuk és a bacon maradék zsírján kicsit megsütjük, sózzuk, majd felöntjük az alaplével. Borssal, majorannával, babérlevéllel fűszerezzük. Ha megpuhult a burgonya, turmixba tesszük az egészet és pépesítjük. (Ha nagyon sűrű, vízzel higítjuk.)  A végén a szalonnával meghintjük.

IMG_20160525_073415

A sajtos-túrós pogi szintén pofonegyszerű, nem kell keleszteni, csak össze kavarjuk a hozzávalókat, kiszaggatjuk, és már mehet is a sütőbe. Ezt a receptötletet Rupáner-konyha adta, köszönet érte, mennyei lett. 😛

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt (én azt használtam, ami épp itthon volt)
  • 25 dkg túró (nekem félzsíros)
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • egy tk só
  • tetejét tojássárgájával kenjük és szórhatunk rá köményt, szezámmagot, bármit

Remekül passzolt egymáshoz a leves és a ropogtatni való, bőséges, laktató és baromi egészségtelen. 😀

IMG_20160525_074153

Jó étvágyat hozzá! 😉

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni.

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!