Szeretjük a krémleveseket, a krumpli eddig kimaradt a repertoárból, de most bepótoltam és mondhatom: nagyszerű lett!
Hozzávalók:
- 6 nagyobb burgonya
- néhány szelet bacon szalonna
- 1,5 l zöldségalaplé
- 2 db babérlevél
- 3 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 kk majoranna
A szalonnát kockákra vágjuk, az olajon ropogósra pirítjuk, papírtörlőre szedjük. A burgonyát megpucoljuk, szintén kockákra vágjuk és a bacon maradék zsírján kicsit megsütjük, sózzuk, majd felöntjük az alaplével. Borssal, majorannával, babérlevéllel fűszerezzük. Ha megpuhult a burgonya, turmixba tesszük az egészet és pépesítjük. (Ha nagyon sűrű, vízzel higítjuk.) A végén a szalonnával meghintjük.
A sajtos-túrós pogi szintén pofonegyszerű, nem kell keleszteni, csak össze kavarjuk a hozzávalókat, kiszaggatjuk, és már mehet is a sütőbe. Ezt a receptötletet Rupáner-konyha adta, köszönet érte, mennyei lett. 😛
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt (én azt használtam, ami épp itthon volt)
- 25 dkg túró (nekem félzsíros)
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- egy tk só
- tetejét tojássárgájával kenjük és szórhatunk rá köményt, szezámmagot, bármit
Remekül passzolt egymáshoz a leves és a ropogtatni való, bőséges, laktató és baromi egészségtelen. 😀
Jó étvágyat hozzá! 😉
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: