Ugyan az idő már melegszik, de még jól estik bekuckózni a meleg vackunkba és inni egy finom kávét, teát, kakaót vagy esetünkben forrócsokit.
Igazi kalóriabomba egy-egy adag mennyei manna, de olykor megérdemlünk egy finom édességet.
Összegyűjtöttem a legfinomabb forrócsoki recepteket, íme. 🙂
Egyszerű házi forrócsoki:
- 5 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek méz
- 2 dl növényi tejszín
A tejet felforraljuk, majd beleolvasztjuk a csokit és a mézet. Felverjük a tejszínhabot, ebből 1-2 kanállal hozzá keverünk a forrócsokihoz. Bögrébe töltjük, majd a tetejére rakjuk a tejszínhabot és tetszés szerint díszítjük kakaóval, fahéjjal.
Nutellás forrócsoki:
- 400 ml 3,5%-os tej
- 3 ek nutella
- fél vaníliarúd belseje
A tejet feltesszük a tűzhelyre és miközben melegszik, folyamatosan hozzá adagoljuk a nutellát és a vaníliát, amíg teljesen el nem olvadnak benne. Poharakba mérjük és (ha van) pillecukorral díszítjük.
Fehércsokis forrócsoki:
- 3 dl tej
- 10 dkg fehércsoki
- 1 ek tejszínhab
- fahéj
Mint a többinél: tejet felforraljuk, hozzá adjuk a fehércsokit és addig keverjük, amíg el nem olvad. Pohárba töltve tejszínnel és fahéjjal kínáljuk.
Banános forrócsoki:
- fél tábla fekete csokoládé
- 1 db banán
- 4 dl tej
- őrölt fahéj és szegfűszeg
- tejszínhab
A csokit egy kevés tejjel felolvasztjuk, a banánt a többi tejjel turmixoljuk, felöntjük vele a csokit, hozzá adjuk a fűszereket, majd tejszínhabbal díszítjük. 😛
Milkacsokis forrócsoki:
- 0,25 tábla Milka csokoládé
- 2 dl házi tej
- 2 ek víz
Mikróba fél perc alatt felmelegítjük a vizet, hozzá keverjük a csokit, amíg krémes nem lesz, felöntjük a tejjel és ha kell, még rámelegítünk egyet.
Ha szeretitek a forrócsokit, próbáljátok ki ezeket a recepteket, garantáltan nem csalódtok majd. 😛
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni. Instagramon is fent vagyok már itt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: