Nagyon finom, nagyon egyszerű és nagyon olcsó receptet hoztam. Diéta ide vagy oda, én is megkóstoltam. 😛
Hozzávalók:
- 500 g gomba (csiperke)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek étolaj
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 tk só
- 4ek íz
- 2 dl tejföl
- 2 tk búzaliszt
Először is mossuk meg alaposan a gombát.
Másodszor szeleteljük szép vékonyra, de kockázni is lehet.
A vöröshagymát finomra aprítjuk és üvegesre pirítjuk az olajon.
Ha ez kész, mehet rá a gomba, a pirospaprika, a só és a petrezselyem. Jól keverjük össze és gyorsan öntsünk rá egy kis vizet, hogy nehogy a paprika odakapjon.
Mehet rá a fedő, hadd puhuljon a gomba. Mindeközben a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.
Ha a gomba elég puha, hozzá keverjük ezt a masszát és még néhány percig kutyuljuk. És kész is van. 🙂
Lehet tálalni nokedlivel vagy tésztával, én az utóbbit választottam és csúnyán össze is kevertem az egészet. 🙂
Elég jó lett, bár én csak belenyaltam. 😛 Jó étvágyat hozzá, aki elkészíti!
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni. Instagramon is fent vagyok már itt.
Kommentek