Életemben talán egyszer ettem spenótot, fogalmam sincs, hogy miért alakult ez így. Nagy hiba volt! No de most bepótolom. 🙂
Egy nagyon egyszerű 2 személyes receptet készítettem el, ami finom és egészséges is.
Hozzávalók:
- 20 g friss spenót
- 4 dl sovány tej (laktóz érzékenyeknek lehet az kókusztej is)
- 1 tk méz
- csipet só
- 1 ek zabpehelyliszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
Feltétnek lehet tükörtojás, virsli, csirkepöri, bármi. Én egyelőre tojással szeretem. 🙂
A spenótot megmossuk, majd 1 liter forrásba levő vízbe 2 percig főzzük (én a fokhagymát is mellé raktam). Ezt követően leszűrjük, majd mehet bele a turmixgépbe a többi hozzávalóval. Pürésítjük, vissza tesszük a tűzre főzni kb. 5 percre. Ha már kicsit sűrűbb az állaga, félre húzhatjuk és kész is. Én hagytam állni picit, így még sűrűbb, krémesebb lett.
Ennyi a tudománya. 🙂 Pofon egyszerű, 300,- Ft-ra kijön a két adag tojással együtt. 😀 Egészséges, finom, számomra laktató is. Desszertnek csináltam egy kis zabpalacsintát, aminek a receptje itt található.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt. Testvér blogom a Csini Anyu Project, amit pedig szintén facebookon itt tudsz követni. Instagramon is fent vagyok már itt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: