Free Spirit Life

A tökéletes habcsók receptje

Émelyítő, hizlaló, de mégis gyerekkorom egyik kedvence volt karácsonykor a habcsók. A szaloncukorral együtt habzsoltuk a fáról ezt az édes, szájban olvadós finomságot, na persze akkor még büntetlenül, hisz egyből leugráltuk azt a rengeteg szénhidrátot.

4161739a4258be5779d14fad2c91a936

A tökéletes habkarika receptje nagyon egyszerű és ha egy kis pluszra vágyunk, tölthetjük is bármilyen krémmel.

71f9235a037ba9b52f38c58a6bb3ab90

A karácsonyfán is nagyon jól mutat és nem veszíti el soha az állagát. Ez esetben a közepét szabadon kell hagynunk.

kifoztuk_habkarika

Íme a recept. 🙂

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 db tojásfehérje
  • 7 dkg porcukor
  • 3 csepp ecet
  • 5 csepp ételfesték

Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adunk hozzá. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasba, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le. Ezután nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe köröket, cseppeket nyomunk, és 80 fokos sütőben, kb 2 órán keresztül szárítjuk. Díszíthető olvasztott csokival száradás után, vagy színezhető felverés közben pár csepp ételfestékkel vagy pár csepp málnaszörppel. De akár tortadíszt is rakhatunk rá, hogy igazán szép dísze legyen a karácsonynak. 🙂

christmas-meringues-7735

Jó szórakozást és Boldog Karácsonyt előre is hozzá! 😉

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt.

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!