Émelyítő, hizlaló, de mégis gyerekkorom egyik kedvence volt karácsonykor a habcsók. A szaloncukorral együtt habzsoltuk a fáról ezt az édes, szájban olvadós finomságot, na persze akkor még büntetlenül, hisz egyből leugráltuk azt a rengeteg szénhidrátot.
A tökéletes habkarika receptje nagyon egyszerű és ha egy kis pluszra vágyunk, tölthetjük is bármilyen krémmel.
A karácsonyfán is nagyon jól mutat és nem veszíti el soha az állagát. Ez esetben a közepét szabadon kell hagynunk.
Íme a recept. 🙂
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 1 db tojásfehérje
- 7 dkg porcukor
- 3 csepp ecet
- 5 csepp ételfesték
Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adunk hozzá. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasba, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le. Ezután nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe köröket, cseppeket nyomunk, és 80 fokos sütőben, kb 2 órán keresztül szárítjuk. Díszíthető olvasztott csokival száradás után, vagy színezhető felverés közben pár csepp ételfestékkel vagy pár csepp málnaszörppel. De akár tortadíszt is rakhatunk rá, hogy igazán szép dísze legyen a karácsonynak. 🙂
Jó szórakozást és Boldog Karácsonyt előre is hozzá! 😉
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: