Kapros túrókrémben sült majorannás csirkemell

Fehérjedús ételre vágytam így a szürke, borús szombati nap, ennek eredményeképp lett ez a fantasztikus recept ma a legjobb barátom. 🙂

Kevés hozzávaló, egészséges, egyszerű és bármilyen körettel lehet fogyasztani. Kalóriatartalma pedig egy normál ebédének felel meg (na jó, picit kevesebb 🙂 ).

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam, jénaiba (de lehet tepsibe is) a két kanál olíva olajjal való kikenése után egymás mellé helyeztem, majd sóztam, borsoztam, szórtam rájuk egy kis piros paprikát és egy kis majorannát. Rátettem a karikára vágott hagymaszeleteket. A túrót a tejföllel, ízlés szerinti kaporral, sóval össze kevertem, majd rásimítottam a csirkemellekre. Egy pici vizet öntöttem az aljára, majd fóliával letakartam. Nyilván a sütőt már előmelegítettem, majd 180 fokon beraktam 30 percre. Miután letelt a röpke fél óra, kivettem, alufóliát levettem, sajtot rászórtam és vissza raktam maxigázon kb. 10 percre, amíg megpirult a tetején a sajt. Ezután már csak enni kellett. 🙂

2x ennyi lett, csak én két körben sütöttem ki, mert kicsi a jénaim. 🙂

A szép az egészben, hogy én 150 grammot ettem (2 szeletet), mellé némi kelbimbót, ubit és retket fogyasztottam, így jöttem ki 300 kcal-ra, és nagyon jól laktam. A túró és a csirkemell miatt bővelkedik fehérjében, így ha vacsira is marad, a napi proteinforrás biztosított. Jó étvágyat hozzá! 😉

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd nyomon követni a blogom eseményeit és engem, akkor a facebookon tudsz csatlakozni itt.

Címkék:
Tovább a blogra »