Egészséges palacsinta zabpehelylisztből

A minap este átjött a szomszédból a friss palacsinta illata… hm… na mondom Zsé-nek, akkor holnap palacsintát eszünk. 🙂 Természetesen viszonylag egészségesen szerettem volna elkészíteni, így gondoltam, ezúttal zablisztet használok.

Hozzávalók:

200 g zabpehelyliszt

2 db tojás

3 dl sovány tej

2 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz

egy csipetnyi só

kevés olíva olaj vagy kókuszolaj

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a végén bele öntünk egy pici olíva olajat, vagy némi kókuszolajat.

Nem kell a tésztát pihentetni, hűtőbe tenni, azonnal süthető. Kezdésnek egy nagyon pici olajat még tegyünk a serpenyőbe is, ha felmelegedett, a felesleges öntsük ki belőle, ennél több már nem is kell a sütéshez.

Én töltelékként light túrót és natur joghurtot használtam összekeverve édesítő szerrel, valamint cukormentes sárgabarack lekvárt.

Mivel másfél adagot készítettem, így 20 db jött ki a tésztából. Egyáltalán nem ragadt-tapadt, gyönyörű lett és az íze ugyan olyan, mint a sima mezei palacsinta tésztáé.

Egy darab palacsinta nálam átlagban 45 g lett, ami 82 kcal. Ha a töltelék túró, ahogy én kevertem, az plusz 50 kcal. Így mondjuk vacsira megehetünk belőle két darabot, de semmiképp se desszertként fogyasszuk, max. 1 db-ot, mert az úgy már sok lenne SZERINTEM egy étkezésre. De mivel teljesen laktató, így én vacsira a két pallerrel el voltam. 🙂

Jó étvágyat a palacsintához! 😉

Ha tetszett a bejegyzés, kövess facebook-on is.

Címkék:
Tovább a blogra »